Таг архива: радио

Македонска музичка сцена 2007 во „Мезанин“

Во 217 издание на меѓупросторот на Радио Равел, музики од македонската музичка сцена во 2007 година: Беи д фиш, Пиколомини, Мугер Фугер, Дени те чува, Бадмингтонс…

Читај повеќе

„Нувел ваг“ во Мезанин

Во ова издание на меѓупросторот на Радио равел, француската кавер-атракција „Нувел ваг“ со снимки од нивниот настап во Универзалната сала во Скопје, но и низ компилации по нивен избор.

Читај повеќе

Nouvelle vague во живо на Радио Равел

Освен дневната обврска со водењето на магазинот од културата „Извесен поглед“ од 12 до 15 часот, и секако, омилениот „Мезанин“, кон крајот на 2007 година сум имал чест да го најавам и концертот на Нувел ваг, бендот кој стекна светска слава со одлични босанова кавери на песни од познати бендови и изведувачи.

Читај повеќе

The Stooges во „Мезанин“

Еве едно пост-фестивалско издание на емисијата, во кое слушаме музика од учесниците на деветтото издание на „Таксират“. Тука се Дени те чува, Рундек Карго оркестра, Лајбах…

Читај повеќе

„Дени те чува“ во Мезанин

Еден од најинтересните бендови во првата декада од новиот милениум на домашната сцена, „Дени те чува“, неколку пати беа гости во емисијата. Ова е во очи на излегувањето на новиот материјал. а се навраќаме и на нивниот настап во живо претходниот пат, кога снимивме неколку песни кои останаа во архивата на радиото.

Читај повеќе

„Смешинг пампкинс“ во Мезанин

Во последното ноемвриско издание во 2007 година, емисија посветена на мојот омилен чикашки бенд Смешинг пампкинс, по повод излегувањето на нивниот нов албум „Zeitgeist“, кој, секако, го слушаме во целост во вториот дел од емисијата.

Читај повеќе

„Мугер Фугер“ во Мезанин

Музиката на скопскиот бенд на Сецко е честа појава во магазинот. Овој пат го славиме нивното ново издание насловено „Luckiest woman“.

Читај повеќе

Tracey Thorn во „Мезанин“

Во Мезанин број 211, во фокус женските вокали на актуелната музичка сцена, а во целост го преслушуваме новиот соло албум на Трејси Торн, Out of the woods. Екс-вокалистката на Everything but the girl снимила прекрасно остварување, слушнете го 😉

Читај повеќе

Масив атак со филмска музика во „Мезанин“

Освен регуларните студиски и лајв албуми, британските трип-хоп херои снимаат и добра филмска музика 😉

Читај повеќе