Таг архива: радио

Четири силни машки вокали во „Мезанин“

Во 229 издание на меѓупросторот на Радио Равел, четири фантастични машки вокали: како основа на сите нив – господинот Ник Дрејк, а како негови поклоници и продолжувачи на делото – Џеф Бакли, Бен Харпер и Том Бакстер.

Читај повеќе

Silver jews и Hot chip во „Мезанин“

Во 228 издание на меѓупросторот на Радио Равел, фокус врз музиките на инди-рок бендот Silver jews и New disco атракцијата Hot chip.

Читај повеќе

Лајбах и Андерворлд во „Мезанин“

Во оваа емисија фокус врз два актуелни албуми: музичкото крило на „Neue Slowenische kunst“, секогаш контроверзните Лајбах со актуелниот албум „Volk“, како и перјаницата на британската електронска сцена, Underworld, со одличниот „Oblivion with bells“, одличен камбек по петгодишна пауза.

Читај повеќе

NIN, Arctic monkeys & Interpole во „Мезанин“

Најн инч неилс во меѓупросторот на Радио Равел, но прво загревање со Арктик манкис и Интерпол, но и со Бет Гибонс. Уф!

Читај повеќе

Beth Gibbons во „Мезанин“

Во 222 издание на меѓупросторот на Радио Равел, во фокус два одлични женски вокали + старото будаличиште Френк Блек, кој има нов материјал.

Читај повеќе

Актуелните скопски блогери во „Мезанин“

Вечерва нетипично издание на меѓупросторот на Радио Равел, фокус на актуелните цареви на интернет мрежата, кои, меѓу другото, слушаат и добра музика.

Читај повеќе

Рејдиохед и Пи-Џеј Харви во „Мезанин“

Потентниот британски бенд Рејдиохед со новиот албум In rainbows во меѓупросторот на Радио Равел. Но предност и’ даваме на рокенрол дамата Пи-Џеј Харви. Уживајте.

Читај повеќе