Таг архива: телевизија

Тркалезна маса во Кинотека во „Филмополис“ 239

Новиот директор на Филмскиот фонд, Дарко Башевски, ги собра филмските работници на едно место, во Кинотека, за да дискутираат на многу теми кои ја засегаат филмската фела. До крајот на магазинот и други актуелни содржини од светските меридијани.

Читај повеќе

25. „Санденс“ во „Филмополис“ 238

Новото издание на најценетиот Independent film festival во фокус во вечерашниот магазин на Телма, во кој потсетуваме на неговата важност за седмата уметност.

Читај повеќе

Милчо Манчевски во „Филмополис“ 181

За актуелниот „Сенки“, надолго и нашироко со сценаристот и режисер Милчо Манчевски во вечерашниот филмски магазин на ТВ Телма.

Читај повеќе

Игор Иванов Изи во „Филмополис“ 178

Интервју со режисерот по повод премиерата на неговиот дебитантски филм „Превртено“.

Читај повеќе

Антонио Митриќески во „Филмополис“ 46

Интервју со македонскиот режисер за неговото второ остварување „Како лош сон“, плус останати актуелни филмски содржини.

Читај повеќе

Европските филмски награди во „Филмополис“ 53

Најдоброто од стариот континент годинава на настан во Барселона + останати актуелни филмски содржини во новото издание на магазинот на ТВ Телма.

Читај повеќе

Нашиот филм го чекаат зрели времиња

ТЕЛЕВИЗИЈА, Игор Анѓелков

Секој понеделник од 21 часот на ТВ Телма, сите љубители на филмот можат да уживаат во емисијата „Филмополис“ и да се информираат за најинтересните збиднувања од светот на филмот. Авторот на емисијата, Игор Анѓелков, е активен и на други полиња. Тој е радиоводител на Радио Равел, а дел е и од книжарницата „ИЛИ-ИЛИ“. Тој има и неверојатна смисла за хумор…

Читај повеќе

БАФТА во „Филмополис“ 52

Британските филмски награди + еден куп филмски новитети во новото издание на магазинот на ТВ Телма.

Читај повеќе