Таг архива: телевизија

Лауреати на 71 Венециска Мостра

Носителите на „лавовите“ на 71 издание на филмскиот фестивал во Венеција.

Читај повеќе

Отворање на 71 Венециска Мостра

Преглед на она што ги очекува филмофилите на новото издание на најстариот филмски фестивал во светот.

Читај повеќе

75 роденден на Бетмен на „КомиКон“

Еден од омилените суперхерои слави роденден на новото издание на светски популарниот „КомиКон“ фестивал.

Читај повеќе

Реобединување на Монтипајтоновците

По 40 и кусур години, легендарните Монтипајтоновци се реобединија и настапуваат во живо, можеби и за последен пат.

Читај повеќе

70 Конгрес на филмски архиви во „Филмополис“ 486

Скопје беше домаќин на 70 издание на конгресот на филмски архиви, во организација на Кинотеката на Македонија.

Читај повеќе