Таг архива: телевизија

Празнично издание на „Филмополис“ 421

Новогодишните и Божиќните празници 2013 ги честитаме со специјално издание на магазинот во кое доминира квалитетната филмска музика. Уживајте 😉

Читај повеќе

Од Тарковски до Гринавеј во „Филмополис“ 419

Емисија во која веројатно насловот објаснува се’ – лепеза од филмски содржини и во ова издание на магазинот 😉

Читај повеќе

Синеплекс Скопје и Европски филмски награди 2012 во „Филмополис“ 418

Две убави полувремиња од седмата уметност во вечерашниот филмски магазин!

Читај повеќе

Актуелни филмски остварувања во „Филмополис“ 417

Преглед на највозбудливите актуелни остварувања во седмата уметност во 417 издание на магазинот на ТВ Телма.

Читај повеќе

11. „Синедејс“ во „Филмополис“ 416

Понудата на единаесеттото издание на скопскиот филмски фестивал „Синедејс“ во вечерашниот филмски магазин.

Читај повеќе

Мими Ѓоргоска Илиевска во „Филмополис“ 415

Гостинка во вечерашниот магазин е директорката на Кинотеката на Македонија, со која разговараме за сите активности на оваа наша институција.

Читај повеќе

„Ехо“ во „Филмополис“ 414

Разговор со Александар Зарапчиев за третото издание на Фестивалот на планински филм.

Читај повеќе

Агентот 007 во „Филмополис“ 413

Новото остварување со авантурите на Џејмс Бонд и еден куп други филмски актуелности во новото издание на магазинот на ТВ Телма.

Читај повеќе

Домашни и светски филмски актуелности во „Филмополис“ 411

Тозија, Сатрапи, Ривс, Хонг Конг и актуелна документаристика во новото издание на магазинот на ТВ Телма.

Читај повеќе

„Трето полувреме“ на Дарко Митревски во „Филмополис“ 409

Покрај скопската премиера на филмот на Митревски, прилози и за ДВД-то на „Мајки“, филмот на Киро Урдин, како и за програмата на Кинотеката на Македонија, која приредува ревија на филмови од Андреј Кончаловски.

Читај повеќе